Sunday, August 9, 2009

Hilangnya Sebuah Kenangan

:::handphone lamaku:::

Tanggal 27hb Julai merupakan hari malang buat diriku..
telefon bimbitku telah meloloskan diri dari poket kiriku tanpa kusedari...

mungkin tertekan dengan ratusan nama- nama pelik dalam phone contact..
atau
mungkin jua pening dengan pelbagai simpanan sms yg mmg aku xdelete sejak 2 bulan lalu...
atau
kaget dengan ribuan keping photo dan video serta lagu- lagu yg aku sendiri xpernah layan...

dalam keadaan terganggu..besar kemungkinan handphone Nseries ku nekad terjun dari poketku ketika aku menunggang sebuah chopper Shadow VLX600cc kesayanganku...

maka dengan rasminya....insiden membunuh diri itu mengakibatkan aku trauma kerana kehilangan maklumat- maklumat penting beserta ribuan keping gambar- gambar kenangan...

dan yang paling mustahak....

aku telah kehilangan semua nombor- nombor contact kawan- kawan ku, keluargaku, musuhku, tok guru ku...serta cewek2 diperbatasan...

Justeru itu, aku ingin mengambil kesempatan ini...agar kawan2 dpt me SMS kan aku barang sekeping SMS beserta nama anda...utk aku simpan kembali dlm memori kad ku...

nama2 yg wajib SMS:
1. basri
2.shabri
3.fastri
4.matyie
5.ujayie
6.adirokokyie

dan yg lain2...pun harap sms la aku sekeping..jgn la kedekut sgt...cisss....



handphone baruku...beli RM300 je..skali memori kad 1Gig..

12 comments:

  1. takziah ah ke tepon mung tu ho..

    eheh.. no aku mung nok dok? adok dalam list kang..

    ReplyDelete
  2. matyie-yie- se kosong smilang tiga puluh, dua puluh, dua pat lapang.

    ReplyDelete
  3. setjiweluke...wat mari ahh no mu tu...mengong...aku rindu bibir merah jambu itam mu...

    ReplyDelete
  4. hoho..
    0172230940.. doh nombor abang mung x mitok? kahkahkah

    ReplyDelete
  5. aku tahu doh,, tektik lame blake! kalu awok2 msej ke tepon ke mung buleh ah mung dok balas.. alasan,, "TEPON AKU ILANG, NGE NO2 MUNG SKLI ILANG, BULEH DOK WI NO BARU?" padahal mung dok save no awok2!hahaha

    ReplyDelete
  6. hahaha.. kosong se due smilang lime nang due tujuh lime tige..

    meh gi jeng lalu..

    ReplyDelete
  7. matyie-yie- se kosong smilang tiga puluh, dua puluh, dua pat lapang.


    ye dok ho no tepon matyie ho.. eheh.. style no antarebangse je.. eheh.. kelahh kelahh..

    ReplyDelete
  8. ye ah, ada ala-ala pizza dok, 755-25-25?

    ReplyDelete
  9. no ada doh..so,
    tunggu mende lagi..jeng slalu

    ReplyDelete
  10. fastri
    tobak lillahitaala...
    hp aku ilang...bkn ke kt duk sms cinta aritu...kahahkahakah

    sbahrii
    jang jing jong msg aku doh aritu...jadi aku save slalu la

    lipasman
    ganah ngak no yer nim...takut...soheh sek deber nim...

    set.sakit.jiwa
    ni lagi sorang..jeng jeng...aku kl duk bandor...usohkan tiap2 minggu...tiap2 hari aku jamm...biarlaah main xpandai2 pun..

    ReplyDelete