Friday, July 17, 2009

studio ku studio mu jua...



walaupun studio A//mince xsehebat studio2 lain..
namun ikatan persahabatan yang terbina tak dapat aku lupakan
dengan deretan baju bundle yg jarang2 terjual...tali pinggang bundle yg setia tergantung tanpa ada pembeli...cuma aku dan basri ada beli tali pinggang masa tu...seingat aku la..

antara kawang kawang aku masa tu...:

1. shab
tokey kpd studio a.k.a awang muka bekok...kl bab2 awek mmg aku xtau langsung dia ni ada ke x...cuma yg pasti dia ni jenis pendiam...tp kalu ketawa mcm org sawan...cuba anda ketawa sambil tarik nafas...umpama nafas xcukup...mcm tu la mamat ni ketawa...ada sebiji motor kapcai plat ADL kl xsilap aku...honda cup kaler ungu kebiru biruan...alignment motor mmg teruk gila...gear satu takat 5km/j je...kl balik dr studio..panjat bukit kecil...mcm setahun atas motor...
kegemaran beliau amatlah aku xtau...mungkin jenis flesionimes obituarina (tidak menentu)...
cuma yg aku igt akan rokok hitam nya..Perillys 20...kotak besar..mula berjamming dgn aku di Tmn Permata...main 2 org je...smpi tuan studio tu heran...jahak ngak...waktu tu shab ni xreti pun main sama mcm aku...posisi...gitaris/vocalis...dan yg paling aku suka kl dia main drum....

2. adi
mmg xperlu diperkenalkan lagi kpd umum...terkenal dgn muka selamba...mngeratkan silaturahim dgn org yg dikenali dan xdikenali melalui teknik pow rokok...memiliki sebuah motor Suzuki RG sort kaler merah...posisi sebagai pemain bass, scnd gitar..kdg2 drum... adi ada byk resdung kt muka..kl duduk bawah baju bundle...dia suka ngak kutil jerawat...

3. mat pit
selepas aku bhenti keje kt studio..mat pit mencelah dan slps ditemuduga..dia pun keje situ...aku masih igt akan gigi nya...memakai cap spjg masa...dan kl senyum mmg merangsang jiwa...suka kpdm muzik black metal..aku masih igt...kl dia jamm je..mesti main lagu Perjanjian Syaitan- Dark Nirrajim....motornya bernama Honda Fame...

4. apih
walaupun aku xla mngenali apih sgt...cuma kl dia main drum ketukan nya mmg padu...dan suka ikat2 kepala...mcm bikers pun ada...baju hitam mmg xlekang la dr badan berisinya...muka jiwang jugaklah dia ni...bersama band kasih sayang...

5. ujay
inilah manusia yg paling aku xpuas hati pasal teka teki...buleh main mcm2...buleh nyanyi...kira bagus la mung orkk....band jelly belly...awek aku xtau la ada ke x...tp kl pakai sluor mesti londeh sampai ke lutut...

6. izhan
aku rindu sgt2 nk nyanyi lagu Lefthanded dgn mung...penghisap rokok suria yg tegar...izhan ni kl tgk ke tuan...mmg nmpk skema...tp kl sembang mmg bising bangor..kdg2 tu sembang pende pun aku xfaham...tp mu best ngakk...mari ah jamm...

7. basri
hok ni xpayah la citer...smpi org kata aku ni bcinta dgn dia...dimana ada basri disitu ada aku...dan begitulah sebaliknya..kawang baik aku dunia akhirat....seperti yg aku katakan sblm ini...pemain bass the farouk...

8. fastri.
abg kpd shab....anak kpd pok mat...dia ni lagi pendiam...ada org kata muka bekeng...tp pd aku muka dia sungguh je...idea2 dia agak bernas...mungkin faktor usianya...cara dia berfikir...org kuat DRSA...posisi...bassist kasih sayang....dia ni jgk jenis pendiam...suka dengar..bila tanya sepatah jawab 2 patah..kira ok la tu...

9. abam a.k.a nazri
ni kira geng bunga la kl kt studio...awek sokmo...naik motor honda bulat...mesti bwk beg galas tepi...cisss....kl senyum nmpk abih gusi...cuma apa yg aku sedihkan...dia ni xmemiliki kampung...sbb rumah dia tgh2 border..jadi xleh nk ishtihar duk kg mana...buleh main bass dan gitar...jarang2 sekali emo gila kl jamming...awek beliau dulu naik kelisa...pakai spek kl xsilap aku la...

10. idin
anak kpd org kaya....dialah mula2 panggil aku lempu...natang ngoh...baru2 ni aku tgk dlm paper adik dia kawin...lawo sungguh adikmu..tp lagi lawo masa dulu2...xseksi...lenim mcm ganah ngak...yg aku igt..dia ni kl mari studio mesti ada bodyguard...naik Jeep...mengong mung ork...

11. aidil
mamat ni mmg hebat main bass...aku respek dan tabik la ke mung...tp memori aku pd kelibat mung samar2...mungkin kita jarang melepak bersama...hehehehe

12. maro gila
yg ni xpayah la nk cerita....rambut mcm2 fesyen...koyal pun ada ...tp hati baik...ajak aku main snooker beribu2 kali...tp aku xpegi pun..sbb aku tau doh mung akan tewas...hua hua hua...naik kete perodua kenari yg ada spoiler mcm papan keranda tu orkk....main gitar bersama shab,.,,dlm projek apa ntah aku lupa...tp ada satu lagu mu main ngn pemetik api...kl jamming ngn abu, idin, aidil...main lagu Korn...mmg jahak...

13. abu tokey emas
yg ni kira jenis otak bisness je..aritu ada aku jmpa kt pasar kedai payang...masih sama mcm dulu2..kl jmpa je..mesti cerita pasal Korn...Korn...Korn....neway...mu mmg die hard fan la abu...

14.Berr
aku igt rupa je Berr ni...nama aku xtau..dia keje tmpt catering kl xsilap aku..masa jamban studio tersumbat...dialah yg settlekan...ada rambut tersumbat...kl time memasak Free Food pun mmg dia ada ....Berr kemana kamu ilang?

15. ezad
aku slalu jamming gok nge dia ni...main lagu raggae...hahahha raggae rock...aku jg smpt mnjadi guru tuisyen dia...mmg lembab sungguh otak mu ....1x3= 4 <<<< ada ke jawapan nya 4...piakkk slalu la...

16. jang manteras
ini abg saya...dia suka solo gitar smpi org lain xtau nok ikut...

17. yus
yus hadir seketika je dlm otak aku...yg aku igt dia suka main skateboard...pernah mngajar kt Kolej Teras Timur...pastu ilang begitu saja....

aduhaii...ramai lagi ni..aku rs cukuplah stakat itu shj...hehehehee,,,kwn2 tlg la add saper2 yg pernah wujud kt studio dulu2,,,,

9 comments:

  1. haha!aidil?aku rase dok wujud pon name tu kat studio tu..pk2 balik,aku rase mu ckp psl eder..eder man..abam naek honda bulat ke?aku rase ex5..dok brape ingat gok..doh mu sokmo dok puah ati ne aku,owk?doh ah tu..kite paka setel ah..haha!ke mu nok aku wi teke laen lok?hahaha!

    ReplyDelete
  2. lempu.. aku wase teke tu dok sebongok teke hok ning.. dalam banyok2 air, air mende air bakpe?

    ujay gok hok teke ning..

    ReplyDelete
  3. hahaha!try ah jwb cik lempu..kalo mu terer ah..haha!teke teki aku sume pasal aer,owk?haha!

    ReplyDelete
  4. lempu,
    sekarang masalah resdung saya sudah settle. Kulitku sekarang selembut kulit muka khir toyo dan rosmah mansor tapi tu kulit kat bahagian tumit kaki.

    ReplyDelete
  5. kawan2. Ada iklan pokcikkadir di www.lipasliterasi.blogspot.com. kalu rajin, sila copy image and text dan letakkan di blog masing2. timakasih.

    ReplyDelete